Select your country

If your country is not in the list, choose GLOBAL

Global

MENU
< Back to the list

22/08/19

Voordelen van Inline Skaten

AËROBE TRAINING VOORDELEN

Inline skaten verhoogt je hartslag en zet je longen aan het werk, beide een component in aërobe training. Een aërobe training is vaak een langdurige activiteit, waarbij de ademhaling en hartslag verhoogd zijn. Het betekent feitelijk dat er meer zuurstof in het lichaam verbruikt wordt. Deze vorm van training versterkt vaak de algehele conditie en het cardiovasculair systeem. Onder het cardiovascluair systeem verstaan we het hart en de longen.

 

Je kunt je aërobe trainingprestaties verhogen door te skaten op een helling, krachtiger te skaten of interval skaten proberen. Aërobe training verbetert het cardiovasculair systeem, verlaagt het risico van hart-en vaatziekten, beroertes en een hoge bloeddruk.

 

ANAËROBE TRAINING VOORDELEN
Skaten biedt ook anaërobe voordelen, zoals spierontwikkeling en spierkracht versterken. ​Lower body spieren, core spieren, en zelfs spieren van het bovenlichaam worden effectief aangepakt tijdens het skaten. Van de lange passen en een goede houding aanmeten tot het zwaaien van de armen, er zijn zichtbare spiervoordelen voor het hele lichaam.

VERBETERT DYNAMISCH EVENWICHT, COÖRDINATIE & LENIGHEID

Inline skaten heeft te maken met een dynamisch evenwicht, oftewel een balans zoeken terwijl je lichaam in beweging is. Door te beginnen met de basis van inline skaten, en uiteindelijk meer geavanceerde moves te leren op je skates, zoals achteruit skaten, crossovers draaien, inline hockey, agressive skaten, en zelfs yoga, kun je je evenwicht, coördinatie en lenigheid uitdagen.

VERHOOGT CORE STRENGTH
Posturale, abdominale, en rugspieren krijgen een geweldige workout tijdens het skaten. Met elke afzet en glijdende beweging wordt je core geactiveerd om het hele lichaam te ondersteunen. Het biedt hierdoor stabiliteit en zorgt voor een dynamisch evenwicht. Een sterke core draagt bij aan de gemakkelijke, vlotte look van een geoefend schaatser. 


GEWICHTSVERLIES EN ONDERHOUD
Skaten op een snelheid van 16km/h op een regelmatige basis verbrandt niet alleen ongeveer 6 calorieën per minuut, of 360 calorieën per uur, maar het zet ook vet om in spieren -  een dubbel voordeel. Daarnaast, hoe sneller je skate, des te meer calorieën je zult verbranden per minuut.

LOW IMPACT OEFENING
De vloeiende en glijdende beweging van skaten heeft niet alleen een minimale impact op je gewrichten, het levert ook nog eens de botdichtheid-verbeterende voordelen op gelijk aan die van een krachttraining.

VERHOOG JE ZELFVERTROUWEN 
Het grootste fitnessvoordeel is waarschijnlijk dat inline skaten leuk is en een gevoel van voldoening geeft wanneer je jezelf uitdaagt. Er zijn tal van inline skate evenemnten door het land waar je aan mee kan doen; van races en tours tot lokale skate nachten en nog veel meer. Skate erop uit en heb veel plezier tijdens het fit worden en blijven!

 

VIDEO