Select your country

If your country is not in the list, choose GLOBAL

Global

< Back to the list

20/04/20

Beweeg volop, zelfs als je thuis blijft

Al vele weken heeft de hele wereld te maken met de uitdagingen die Covid-19 met zich meebrengt. We weten allemaal dat het #stayhome principe een veilige manier is om social distancing voor elkaar te krijgen. Door thuis te blijven, kun je levens redden. 

De weg naar het onder controle krijgen van Covid-19 is echter lang. We doen allemaal ons deel en we weten allemaal waar we het voor doen: voor onze gezondheid, voor onze families en vrienden, voor ons land, voor het zorgpersoneel in de ziekenhuizen en voor alle anderen die met ontzettend veel moed vechten. 

Deze tijden zijn lastig en uitdagend voor iedereen. Op een zekere manier kunnen we naar deze tijd kijken als een wedstrijd waarbij we geen andere keus hebben dan winnen. Laten we de vergelijking maken met een race: je traint, je werkt geduldig en volgens een schema, je bent onderdeel van een team en je bent gefocust op de overwinning.

We zullen deze race WINNEN. Als professionele speed skaters doen we het beste wat we kunnen om jou te helpen om gezond en sterk te blijven. We willen je helpen om je conditie te verbeteren en je voor te bereiden op toekomstige doelen. En of je doelen voor de toekomst hebt!

In onze Rollerblade video's kun je tips en oefeningen vinden om thuis te doen. Variërend van leuk en makkelijk tot een echte uitdaging, zullen deze oefeningen je een betere atleet en skater maken. 

Evalueer voordat je begint je huidge conditie en gezondheid en ken je grenzen. Volg de suggesties hieronder:

- Vergeet niet om voor elke training een warming up te doen.
-  Train op je eigen niveau en bouw dit geleidelijk op. Doe minder herhalingen als het nodig is of neem meer rust.
- Stretch na elke training.
- Ben consequent: twee of drie trainingsessies per week is beter dan vijf trainingsessies in een week en geen training voor de drie weken daarna.
- Kies een doel en schrijf het op de kalender. Dat is een goed doel om op te focussen!

Nu heb je alle fitness ondersteuning die je nodig hebt om vrij te bewegen terwijl je thuis blijft!

VIDEO