Select your country

If your country is not in the list, choose GLOBAL

Global

< Back to the list

03/04/20

Rollerblade® Speed Team 2020 Forte 40

Forte 40? In het Italiaans betekent 'forte' sterk. 2020 is het jaar waarin Rollerblade 40 wordt en we zijn sterker dan ooit.

2020 is een speciaal jaar voor Rollerblade: niet alleen voor het Rollerblade Speed Team, maar ook voor het merk in het algemeen. Dit jaar worden we 40! Het is een leeftijd waarop je terug kunt kijken op wat je gedaan hebt en met zelfvertrouwen naar de toekomst kunt kijken. De toekomst van Rollerblade wordt gebouwd door snelle skaters als Ewen Fernandez, Doucelin Pédicone, Quentin Giraudeau en de twee nieuwkomers Bastien Lhomme en Fabio Francolini. 

Fabio Francolini is een van de meest bekende figuren uit onze sport en tevens een van de vriendelijkste. Hij heeft 10 wereldtitels gewonnen en vele Europese titels. Hij is al meer dan 15 jaar de superster van inline speed skating en nu is hij een van de leiders van het Italiaanse team. Hij heeft ook nog eens succesvol op het ijs geracet, waarbij hij zilver heeft gewonnen op de wereld massasprint in 2015. Hij weet wat het is om een professioneel atleet te zijn. Fabio zal een sterke ondersteuning zijn voor het Rollerblade team in de geel-zwarte pakken.

Het team is ook blij om Bastien Lhomme te verwelkomen. Als een Frans teamlid heeft hij veel ervaring in traditionele races. Als Europees kampioen had hij vorig jaar de mogelijkheid om met het wereldkampioenschap mee te doen. Zijn doelen in 2020 zijn om met het team zijn niveau te verbeteren, goed te presteren in de marathons en zijn plaats voor de wereldkampioenschappen opnieuw te winnen. Van zijn teammaten zal hij meer dan genoeg ondersteuning krijgen.

Ewen Fernandez, Doucelin Pédicone en Quentin Giraudeau zijn al vele seizoenen onderdeel van het team. Ze hebben verschillende podiumplaatsen en overwinningen behaald, waaronder goud in Mardrid, Duluth en Parijs. Het trio heeft verschillende facetten en doet het zowel goed tijdens traditionele races als tijdens marathons en langere afstanden. De veteranen en de nieuwkomers Fabio en Bastien zullen ongetwijfeld de betekenis van 'Forte 40' laten zien!