Select your country

If your country is not in the list, choose GLOBAL

Global

MENU
< Back to the list

21/04/21

Wat zijn de voordelen van inline skaten?

Wist je dat inline skaten, naast fietsen en hardlopen, in de top 3 staat van activiteiten die de fysieke fitheid en het algemeen welzijn verbeteren en/of behouden? Volgens de medische wereld is inline skaten beter voor je gezondheid dan joggen. Als je met een gemiddelde snelheid van 18 kilometer per uur skate, verbrand je al gauw 360 calorieën per uur. Inline skaten is de perfecte manier om in vorm te komen en te blijven en kan je helpen bij het afvallen. Plezier hebben en gezond bezig zijn, wie wil dat nou niet? Hieronder hebben we nog meer voordelen van inline skaten voor je op een rij gezet, lees snel verder!

Je blijft al in vorm door drie keer per week twee uur te skaten. Ben je een beginner, bouw het skaten dan rustig op. Met inline skaten verbrand je niet alleen rond de 360 calorieën per uur, vet wordt ook nog eens omgezet in spieren. Een dubbel voordeel dus! Voor het beste resultaat is het aan te bevelen om regelmatig te skaten. En denk eraan: hoe harder je skate, hoe meer calorieën je verbrandt. 

Stevigere spieren
Inline skaten verhoogt je hartslag en zet je longen aan het werk, precies wat ook bij aerobe oefeningen gebeurt. Je kunt dit tijdens het skaten intensiever maken door op een helling of krachtiger te skaten of te oefenen met intervals. Aerobe oefeningen verbeteren het cardiovasculaire systeem en reduceren het risico op hartziektes en een hoge bloeddruk. Inline skaten biedt daarnaast ook anaerobe voordelen, zoals versteviging van de spieren en toning. De spieren in het onderlichaam, in de core en zelfs het bovenlichaam worden effectief getraind tijdens het skaten. Van lange beenslagen en het behouden van je houding tot het zwaaien met je armen, al je spieren profiteren van de voordelen. Een stevige core draagt bij aan de moeiteloze look die je vaak bij geoefende skaters ziet. Wist je trouwens dat de glij en duw beweging tijdens het skaten voor minimale impact op de gewrichten zorgt?

Balans, coördinatie en behendigheid
Inline skaten draait om dynamische balans, het balanceren van je lichaam tijdens beweging. Door te starten met de basis en van daaruit verder te gaan naar meer gevorderde bewegingen, zoals achteruit skaten en overstappen in bochten, zorg je voor een uitdaging voor je balans, coördinatie en behendigheid.

Plezier en zelfvertrouwen
Zoals je hebt kunnen lezen heeft inline skaten veel voordelen, maar we hebben één voordeel nog niet genoemd: het hebben van plezier en het gevoel van succes als je een aantal sportieve uitdagingen hebt volbracht. Op inline skates kun je zoveel van de wereld om je heen zien! Ga naar buiten, heb plezier en blijf fit!   

VIDEO