Select your country

If your country is not in the list, choose GLOBAL

Global

< Back to the list

28/05/20

Wielen: zorg voor een betere rol ervaring

Dus je hebt de perfecte skates gevonden en er al een tijdje optimaal van kunnen genieten. Afhankelijk van hoeveel je skate kan het een jaar van casual skaten duren of een maand van lange, intensieve skatesessies op verschillende ondergronden. Uiteindelijk kom je in de situatie dat je je materiaal moet upgraden. De wielen zijn een van de belangrijkste onderdelen van een geweldig paar skates. In dit artikel helpen we je om de juiste wielen te kiezen voor een fantastische skate ervaring.

Ewen Fernandez: 'Naar mijn mening is skaten met goede wielen belangrijk, omdat het je in staat stelt om een goede techniek te gebruiken en een goed gevoel en meer grip te hebben. Je kunt jezelf beter en effciciënter afzetten. Beter wielen = een beter gevoel = beter afzetten = sneller skaten!'

Laat ons de verschillen en de voordelen van het upgraden van je wielen uitleggen

Maat
De maat van wielen wordt gemeten in millimeters. De kleine wielen (58 mm - 80 mm) bieden een lager centrum van de zwaartekracht en meer stabiliteit en wendbaarheid. Bij grotere wielen (90 mm - 125 mm) rol je met elke slag langer, wat zorgt voor meer snelheid. Check onderstaande tabel voor meer informatie:

Danny Aldridge: 'De beste allround wiel setup is voor mij de Hydrogen 80 mm 4WD, die ik op mijn pro skates heb. Voor mij hebben deze wielen de perfecte balans tussen grip en rolvermogen. Ik geef de voorkeur aan vier wielen in plaats van drie, omdat dit voor mij de meest originele, pure en spannende vorm van skaten biedt'. 

Hardheid
De hardheid van wielen wordt gemeten in 'SHORE A'. Hoe hoger het nummer (88A), hoe harder het wiel. Als je meer grip wilt tijdens het skaten, raden we je wielen aan met een hardheid van 80A tot 84A. Op zoek naar meer snelheid? Hardere wielen (85A en hoger) hebben minder wrijving en zorgen voor meer snelheid. In onderstaande tabel kun je meer informatie vinden:

Profiel
Wij bieden wielen met een variatie aan profielen. Een wiel met een plat profiel zorgt voor maximale stabiliteit en wordt meestal gebruikt door street en park skaters. Voor een urban/freeride tocht door de stad is een mix van stabiliteit, snelheid en wendbaarheid nodig. Kies een wiel met een ronder profiel om aan deze eisen te voldoen. Als snelheid en snelle bochten maken jouw doel is, dan heb je een wiel met een ‘bullet’ of ellips vorm nodig. Check onderstaande tabel voor meer informatie:

Sven Boekhorst: ‘Het platte profiel en de samenstelling van de Hydrogen street wielen bieden een perfecte mix van stabiliteit, snelheid en grip. Voor elke rit geef ik de voorkeur aan Hydrogen wielen’.

3WD of 4WD
Afhankelijk van het frame van je skates, kun je kiezen voor 3WD of 4WD. 4WD zorgt voor meer balans en stabiliteit, vooral omdat de wielmaat kleiner is in vergelijking met een 3WD setup. 3WD heeft een beter rolvermogen, vooral dankzij de grotere wielmaat en minder contact met de weg.

Ewen Fernandez: ‘Voor mij zijn vier wielen (4 x 110) beter voor in de hoeken, omdat er minder ruimte tussen de wielen is, wat zorgt voor betere grip en een beter sturend vermogen. Maar voor een marathon of duurtocht op de weg zorgen drie wielen (3 x 125) voor meer rolvermogen, meer snelheid en meer comfort. Helemaal op slechte wegen, omdat de wielen groter zijn. Ik adviseer vier wielen (4 x 110) voor op de baan en drie wielen (3 x 125) voor een marathon en andere wegraces.

Samenstelling
In onze brede collectie wielen bieden we vier verschillende samenstellingen of gietingen.

– De betrouwbare Rollerblade® wielen zijn qua prijs een instapmodel en bieden een geweldige kwaliteit. Deze basic wielen zorgen voor een soepele ride.

– De Supreme wielen zijn meer tussenliggende allround wielen. Deze wielen zijn perfect voor skaters die op zoek zijn naar meer performance, grip en duurzaamheid.

– Hydrogen premium wielen zijn van een exclusief materiaal gemaakt en worden in de VS gegoten. De geschepte kern ondersteunt een buitenlaag van urethaan, wat zorgt voor snelheid, grip en duurzaamheid.

– Hydrogen Pro wielen zijn dubbel gegoten, high end wielen, ontworpen voor marathons en races op de weg. Ze zorgen voor een optimale performance.

Danny Aldrige: ‘Voor mij zijn wielen de belangrijkste factor in het skaten. Het is de belangrijkste verbinding tussen jou en je skates en de ondergrond waarop je skate.

Kijk hier voor ons complete assortiment wielen.

Upgrade je wielen voor een optimale performance en plezier in het skaten. Meer informatie? Neem dan een kijkje op onze Onderhoudspagina of neem contact op met een Rollerblade winkelier.

 

 

 

 

VIDEO