We stellen het Rollerblade® Skate to Ski
trainingsprogramma aan je voor

Nu verkrijgbaar als een gratis app voor IOS en Android

Rollerblade® has joined forces with US Ski & Snowboard®, the Professional Ski Instructors of America®, and the National Ski Patrol® to develop a world class off-season cross-training program.

STSTS_videointro2

Rollerblade® heeft haar krachten gebundeld met US Ski & Snowboard®, Professional Ski Instructors of America® en de National Ski Patrol® om een top cross trainingsprogramma voor buiten het seizoen te ontwikkelen.

Luister naar olympiër, elite ski coach en skater Doug Lewis als hij vertelt hoe het programma werkt.

VOOR JE BEGINT

Nieuw in het skaten?

Als je nieuw bent in het skaten of niet zeker weet welk materiaal het meest geschikt is, klik dan hier om op weg geholpen te worden voordat je met de Skate to Ski training begint.

BASIS VAN HET SKATEN

Skates of beschermingsmateriaal nodig?

Zijn je skates al oud, in tegenstelling tot je ski's? Klik hier voor de nieuwste collectie skates en beschermingsmateriaal, speciaal voor dit programma.

KOOP JE SKATES EN BESCHERMINGSMATERIAAL

GA AAN DE SLAG

Als je je skates, beschermingsmateriaal en helm hebt én je hebt de basis van skaten en remmen onder de knie, dan ben je klaar om te gaan!

Kijk eerst de Terrain Selection video.

Als je een skiër bent die altijd in volle vaart van de piste gaat, moet je even wat gas terugnemen. Begin op een perfect gladde ondergrond en zorg dat je de basics kent, voordat je naar een meer heuvelachtig terrein gaat.

Onthoud goed dat er geen pistemarkeringen op het asfalt staan. Vermijd skaten waar zand of water is of waar het asfalt beschadigd is.

Houd altijd je ogen op de weg voor je.


KLAAR OM TE GAAN?

Skate to Ski bestaat uit verschillende fases. Begin met fase 1 en doe de oefeningen op volgorde. Zorg ervoor dat je een fase helemaal hebt doorlopen, voordat je met de volgende verdergaat.

Draag altijd je helm en beschermingsmaterialen. En, het meest belangrijke: heb plezier!

Klik op onderstaande links om naar de juiste fase te gaan.

Stephen Helfenbein’s Dedicated Skier Training Program

new-lab-sts-2-steph

TRAININGSSCHEMA'S

Als je de vaardigheden uit fase 1 tot en met 4 geleerd hebt, ben je klaar voor de training!
Klik hier voor twee verschillende programma's die perfect passen bij je nieuwe Skate to Ski skills.
Trainingsschema 1 biedt een gemiddeld trainingsschema dat gebruikmaakt van vaardigheden uit fase 2 en 3.
Trainingsschema 2 is een intensievere training met vaardigheden uit fase 2, 3 en 4.

OUDERWETS OP PAPIER?

Voor iedereen die het Skate to Ski programma onderweg mee wil nemen, maar geen smartphone mee wil nemen, hebben we een analoge oplossing.

Dit handige boekwerk heeft 64 pagina's en bevat alle informatie en extra tips die ook in de app staan. Plus, het gaat niet kapot als je het laat vallen…

DOWNLOAD PDF

Luister naar wat profs vertellen over het
Rollerblade Skate to Ski programma.

Tommy Biesmeyer

US Ski Team

Super G & Downhill

"Ik geloof echt dat als cross training voor skiën, skaten het beste resultaat oplevert"

Doug Lewis
US Olympian

"Het Rollerblade Skate to Ski programma is het meest specifieke programma dat je als skiër buiten het seizoen kunt doen. Met het programma train je niet alleen ski specifieke bewegingen en patronen, die zich zullen vertalen in beter skiën, maar het zal ook je wendbaarheid, kracht en mobiliteit verhogen. Plus, het is leuk!"

Doug Lewis
Olympisch skiër

Brennan Rubie
US Ski Team

"Of ik nu door de buurt rij of in voorbereiding op het volgende skiseizoen ben, inline skaten is een veelzijdige manier om plezier te hebben en actief bezig te zijn"

Brennan Rubie
World Cup Ski Racer

Katie Ryan
US Ski Team

"De adrenaline rush en de vrijheid die ik in de winter van skiën krijg, krijg ik nu in de warmere maanden van inline skaten. Skaten stelt me in staat om met vrienden buiten te zijn en een geweldige cardio workout te doen"

Katie Ryan
World Cup Ski Racer

Andrea Limbacher

Austria Ski Team

Ski Cross World Champion 2015

Ron Bonnevie
Carrabassett Valley Academy

"Het Skate to Ski programma biedt jonge atleten de kans om hun seizoenen met elkaar te verbinden, terwijl ze tegelijkertijd belangrijke vaardigheden op het gebied van alpine skiën ontwikkelen"

Ron Bonnevie
Head U14 Coach & Weekend Program Manager

Stephen Helfenbein
PSIA Director of Education

When I don’t have the opportunity to ski, I am still looking for ways to improve my skills and fitness. Inline skates are not only fun, they are the perfect cross training tool. With Rollerblade’s Skate to Ski program helps my off-season work translate into better skiing as soon as I begin the season. If you’re an instructor with limited time and resources to devote to training, a pair of skates is the answer!

Martin Guyer
GMVS

"Verwerk skaten in een programma voor kracht en conditie om de belangrijkste bewegingen te ontwikkelen en de belangrijkste lichaamsposities voor alpine skiën te simuleren"

Martin Guyer
Green Mountain Valley School
Voormalig US Ski and Snowboard Eastern Region Development Director

Sierra Quitiquit

Check hoe big mountain skiër en model Sierra Quitiquit haar skates gebruikt om te trainen, plezier te hebben en in vorm te blijven.

Inline skaten is de beste manier om buiten het seizoen unieke carve- en spierbewegingen uit het skiën te creëren. Skiërs van alle niveaus ontdekken deze geweldige cross training en de bijbehorende sportieve voordelen. Of je nu een cruiser bent, een krachtzoeker of een echte racer, verbind je winters met elkaar met Rollerblade inline skates.

Inline skaten ontwikkelt je gevoel van balans, ruimte en tijd. Daarnaast gebruik je dezelfde spieren als bij alpine skiën.

Faculteit van Sport en Fysiek Onderwijs, Universiteit van Belgrado, professioneel paper: Het gebruik van inline skates bij alpine skitraining


"Blijf in vorm deze zomer!"


Rollerblade heeft specifieke skates ontwikkeld die tegemoet komen aan de behoeften van skiërs. Ga voor een cross training model met een gegoten shell. Een gegoten shell biedt de ondersteuning en nauwkeurigheid die skiërs zoeken.

FOLLOW US

@ROLLERBLADE

SKATE SMART:

KNOW YOUR SKILL LEVEL AND SKATING CONDITIONS

FOLLOW US ON

ROLLERBLADE IS A DIVISION OF TECNICA GROUP S.P.A.
Company subordinate to the management and coordination of Sintesi Holding S.r.L.
Based in Giavera del Montello (TV) - Via Fante d’Italia n. 56 | Share Capital € 25,000,000.00 fully paid up
Company registered under no. 78175 R.E.A. of Treviso. | Business Register and Tax Code 00195810262