Select your country

If your country is not in the list, choose GLOBAL

Global

< Back to the list

08/05/20

Interview met Guillaume de Mallevoue: 'Vertel mijn chirurg niet...'

14 juli 2019 had een feestelijke dag moeten zijn. Guillaume de Mallevoue was perfect voorbereid voor de World Games marathon. Hij had een perfect raceschema om te volgen, hij zou uitblinken aan het einde van het event. Echter, we herinneren ons deze datum om een hele andere, ongelukkige reden. Vlakbij het middenpunt van de race raakte Guillaume betrokken bij een vreselijke crash. We zijn inmiddels negen maanden verder en hij vecht om zijn kracht en mobiliteit te herstellen. Guillaume is en blijft een van de meest getalenteerde marathon skaters uit de geschiedenis. Hij heeft veel races gewonnen, is een perfecte teammaat, een goede vriend en een formidabele tegenstander. Sinds zijn jonge jaren blinkt hij uit, maar tegenwoordig moet hij geduldig zijn, als hij bezig is met beter en sterker worden. 'Zeg het niet tegen mijn chirurg', zegt hij als hij zijn grenzen opzoekt op zijn weg naar volledig herstel. 

Guillaume, allereerst hopen we dat het goed met je gaat. We hebben je onlangs zien rennen. Het lijkt erop dat je op weg bent naar volledig herstel.
Ja, ik probeer vooruitgang te maken, ondanks het materiaal in mijn knie. Vertel dat mijn chirurg maar niet... Het is een lang proces, omdat ik veel spieren verloren ben en mijn knie amper kan buigen. Daarom probeer ik de activiteiten aan te passen.

Wat zijn de volgende stappen van je revalidatie?
Ik wacht op nog een operatie, waardoor ik mijn knie weer zal kunnen buigen. Deze operatie zou midden april plaatsvinden, maar ging door de lockdown niet door. Ik was wel wat teleurgesteld. Voor nu probeer ik gewoon wat calorieën te verbranden. 

Veel mensen willen weten hoe het met je gaat. Ze volgen je verhaal en willen je aanmoedigen. Dat moet hartverwarmend zijn.
Ja, het is heel belangrijk om te zien dat zoveel mensen me steunen. Ik kan mijn passie niet meer uitoefenen en ik kan me voorstellen dat skaters begrijpen dat dit moeilijk kan zijn.

Speed skating heeft je veel gegeven, maar het heeft je ook veel gekost. Denk je dat je ooit weer terug zult zijn?
Eerlijk gezegd, ik denk elke dag aan skaten. Het aantal uur dat ik de afgelopen tien jaar heb getraind is ontelbaar, maar wat ik het meeste mis zijn de marathons. In marathons vind ik het plezier voor skaten. Misschien sta ik ooit nog een keer aan de start.

We leven in een unieke tijd waar veel speed skaters thuis moeten blijven. Er zullen dit seizoen misschien geen wedstrijden gereden worden. Jij weet wat de betekenis is van geduld, zelfopoffering, discipline en doorzettingsvermogen. Welke boodschap wil je uitdragen naar de lezers van dit interview?
Ga terug naar de basis. Vergeet niet dat je techniek ervoor zorgt dat je sneller vooruit gaat. Kijk video's om je eigen techniek en die van anderen te analyseren. Daarnaast zijn er veel oefeningen die je naast skaten kunt doen om te werken aan je techniek, overdracht van energie etcetera.

Laatste vraag: we willen je het allerbeste voor de toekomst wensen. Hoe ziet deze eruit?
Jullie aan de startlijn te zien!

 

Highlights van Guillaume 
Junior national champion of the marathon
Senior Vice-champion of the marathon at the European championship
Winner of the World Inline Cup of Dijon
Second of the World Inline Cup of Rennes sur Roulettes
Second of the Maraton International de Patinaje de Madrid in 2019
Fourht of the Berlin Marathon in 2018
Winner of the Coupe de France Marathon Roller of Lyon in 2018

https://www.facebook.com/PerfSchool/